Folyamat felügyelet

Elektronika

elektronikaAzonnal láthatóvá válnak, és nagyobb távolságról is meghatározhatóak a különböző alakú tárgyak hőmérséklet-eloszlása, ezáltal az infravörös hőkamerák hatékony eszköznek bizonyultak az elektronika és a villamos ipar egész területén, mind a termelésben, mind a diagnosztikában. Ezek a készülékek lehetővé teszik az elektronikai cégek számára, hogy gyorsan felismerjék a hibákat termékeikben, még mielőtt azok beépítve nagyobb kárt nem okoznak. Ezáltal maximalizálni tudják a termelés hatékonyságát, és minimalizálni az leállás idejét, a költségeket, és a garanciális problémákat.

Petrolkémiai iparágak

Petrolkémiai iparágakAhol rendkívül nagy energiák vannak jelen, mint például a petrolkémiai ipar finomítási eljárásainál, ott alapos termográfiai ellenőrzésekre van szükség, hogy kiderüljön hatékony és biztonságos-e a termelési folyamat. Például olyan termikus folyamatok, melyeknél magas hőmérséklet mérése szükséges, az erre alkalmas infravörös termokamera gyors és pontos információt nyújt a problémákról; és segítségével elkerülhetjük a költséges- nagy meghibásodásokat, vagy károkat. A finomításban egyre nagyobb termelés, és profit elérhető el , ha infravörös hőkamerákat használnak a tartályszint megállapításához, kondenzátorok ellenőrzéséhez, kazánok karbantartásához, elektromos és gépészeti javításokhoz.

Élelmiszeripar

Élelmiszeripari vállalatok termelésében fontos a minőség és a gazdaságosság. Az infravörös technológia nagy segítséget jelent a termelési folyamat felügyeletében. A termovíziós képek lehetőséget nyújtanak biztonságos és magas termelés megszervezésére. A mérések által magas színvonalat és eredményeket érhet el a vállalat a szigorú követelményeket támasztó piacon. Az olyan termékeknél, mint a chips, vagy a bacon, ahol vékony szeletek készülnek, a hőkép a felület hőmérsékletének pontos értékét nyújtja, és elősegítik a feldolgozást, emellett kis energia befektetést igényel. A különböző vastagságú termékek felületi hőmérséklete alapján matematikai modelleket lehet felírni az anyag termodinamikai tulajdonságait illetően. Az ilyen modellekkel és a térfogat-hőmérsékleti tulajdonságokkal különböző statisztikai elemzéseket lehet elvégezni, amelyekkel utána több más terméket lehet kifejleszteni.

Üveggyártás

ÜveggyártásAz üvegipar és porcelánipar számára elkerülhetetlen a folyamatok hőmérsékletének figyelemmel kísérése. A gyártási folyamat természetéből adódóan a megmunkált üveg minősége; az eszközök, az öntőminta, a szállítószalag, vagy a kazán pontos hőmérsékletre való beállításától függ. Az infrakamerák egyszerűen használhatók ezen hőmérsékletek ellenőrzésére, valamint elektronikus és mechanikai hibák megelőzésére.

Acélgyártás

AcélgyártásA szintén nagy hőmérsékletű folyamatokkal járó acéliparban nélkülözhetetlen a hőmérséklet pontos beállítása, a megfelelő ütemben történő fűtés, és hűtés. Ezen folyamatok kontrolálásában hatalmas segítséget nyújtanak a termográfiai vizsgálatok. Érintés nélkül pontosan meghatározható az ömledék, hőmérséklete és annak változása is figyelemmel kísérhető kameráink segítségével. Az egyes alakítok során rácstorzuláskor képződő hő és ezáltal a veszélyes keresztmetszet szintén behatárolható.